Rosegur, una dintre cele mai importante companii de securitate din Romania, l-a numit pe Daniel Timofei in functia de general manager, devenind astfel primul roman care ocupa aceasta functie.

Acesta il inlocuieste pe spaniolul Jose Maria Martinez de Alegria.

Daniel Timofei a activat pana in prezent in Europa de Est, America de Nord si Asia, ocupand pozitii cheie in cadrul unor companii de renume precum Lear Corporation, unde a avansat de la functia de general manager romanian operations la cea de operations director si country manager (Cebu, Philipines).

Pe parcursul carierei, domnul Timofei a urmat cursuri relevante de formare profesionala, cel mai recent fiind MBA-ul pe care l-a finalizat in cadrul Michigan State University.

Pentru anul ce urmeaza, noul director vizeaza actiuni de dezvoltare al business-ului.

“Desi in momentul de fata serviciile de paza reprezinta 65% din activitatea Rosegur, pentru 2011, mi-am propus sa reevaluez business-ul si oportunitatile de dezvoltare, redirectionand firma catre zone ofertante precum transportul de valori si monitorizare. Concomitent, vom investi in infiintarea unui cash processing center in Bucuresti”, a declarat Daniel Timofei.

Firma de securitate Rosegur, rezultata in urma fuziunii dintre compania spaniola Prosegur si GED Eastern Fund II, care a avut loc in 2005, detine 22 de sucursale in Romania.

Prosegur este prezenta si in Spania, Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Franta, Mexic, Paraguay, Peru, Portugalia si Uruguay.

Compania este listata la Bursa de Valori din Madrid si are peste 10.000 de clienti corporate si 298.000 de clienti rezidentiali/alarme.