Flagrant cu peripetii miercuri seara la Inspectoratul de Politie Judetean. Ofiterul Liviu Cernat, seful compartimentului sisteme de paza, ar fi cerut 2.000 de lei de la o firma de paza, pentru un aviz. Denuntatorul a filmat momentul in care i-a dus banii, iar procurorii anticoruptie l-au retinut la scurt timp. Judecatorii l-au eliberat insa miercuri, la pranz, dupa ce au constatat ca filmarea… nu are sunet.

Ofiterul Liviu Cernat a fost retinut marti seara din fata sediului inspectoratului de politie judetean. Desi nu recunoaste acuzatiile, la scurt timp, si-a dat demisia din functia de director a compartimentului sisteme de paza.

“Zilele trecute o persoana a sesizat faptul ca un politist i-a cerut o suma de bani pentru a-si face datoria. Reactia a fost prompta, conducerea inspectoratului a sesizat organele abilitate a face cercetari in acest sens. Conducerea insepctoratului nu a tolerat si nu va tolera niciodata actele de coruptie”, a declarat Madalin Taranu, ofiter de presa IPJ Iasi.

Cernat a fost filmat de denuntator. Imaginile nu au insa sunet, iar ofiterul nu apare punand mana pe plicul de bani. Asa ca judecatorii au respins propunerea de arestare preventiva. I-au interzis insa sa paraseasca tara.

“Nu recunoaste savarsirea infractiunilor. Noi am solicitat sa se vizioneze caseta de care se face atata mare tam-tam..existanta unei casete in care a fost filmatĀ  si video si audio momentul, dar s-a respins de catre judecator. Aflam cu stupoare ca denuntatorul ar fi fost condamnat ulterior pt diferite infractiuni de violenta”, a spus Dinu Serban, avocatul ofiterului.

Liviu Cernat i-ar fi cerut in uma cu o luna 1.000 de lei directorului unei firme de paza, si in urma cu cateva zile inca 2000 de lei, pentru eliberarea unui aviz. Procurorii anticoruptie au declarat recurs.